
Потребно:
Забелешка: Мерката е чаша од 200 мл.
- 1 чаша млеко
- 1 чаша масло
- 1 чаша јогурт
- 1 чаша шеќер
- 2 ванилин шеќер
- 1 чаша кокос
- 2 чаши брашно
- 1 прашок за печиво
За глазурата:
- 100 г чоколадо
- 2 лажици масло
Подготовка: Загрејте ја рерната на 180 степени. Во сад додадете го млекото, маслото, јогуртот и шеќерот и нежно измешајте за да се соедини. Додадете го кокосот во смесата, а потоа постепено додадете го брашното, кое претходно сте го измешале со прашокот за печиво и добро мешајте пред секое додавање. Префрлете ја смесата во плех за печење и печете 30 минути на 180 степени. Направете глазура од чоколадото и маслото, а кога колачот ќе се олади, прелијте го со глазурата. Оставете да се олади, исечете го и послужете. Добар апетит!