Потребно:
- 2 чаши млеко
- 2 чаши шеќер
- 1 чаша масло
- 2 чаши брашно
- 1/2 кесичка прашок за печиво
- 100 гр немелено семе од афион
За глазура:
- 100 гр чоколадо
- 2 лажици масло
И уште:
- Кокос
Подготовка: Во сад измешајте ги млекото, шеќерот и маслото, па додајте го просеаното брашно и прашокот за пециво. Сè добро измешајте, па додадете го афионот. Добро измешајте, па добиената смеса за колачот истурете ја во тавче подмачкано со масло. Печете го колачот со афион на 220°C околу 30 минути. Топлиот десерт прекријте го со глазурата која сте ја направиле така што чоколадото ќе го растопите со маслото. На крај посипете со кокос. Добар апетит!