Потребно:
- 100гр чоколадни чајни бисквити
- 50гр путер
За филот:
- 180гр чоколадо
- 140мл млеко
- 250мл слатка павлака
За ганашот:
- 50гр темно чоколадо
- 50гр млечно чоколадо
- 100мл млеко
Подготовка: Бисквитите изблендирајте ги, па додадете го растопениот путер. Смесата соединете ја и ставете ја во калап со притискање на дното. Растопете го чоколадото со млекото, па додадете ја изматената слатка павлака и се заедно соединете со миксер. Ставете го кремот врз бисквитите и израмнете ја површината. Ставете го колачот во фрижидер додека го подготвувате ганашот. Растопете го чоколадото со млекото и прелијте го врз филот. Ставете го десертот во фрижидер на 15 минути. Добар апетит!