Потребно:
За бисквитот:
- 600мл млеко
- 6 лажици гриз
- 6 лажици шеќер
- 1 ванилин шеќер
- 2 лажици какао
- 30гр чоколадо
За белиот крем:
- 1 пудинг од ванила
- 250мл млеко
- 3 лажици шеќер
- 1 ванилин шеќер
- 1 кесичка шлаг
Подготовка: во млекото додадете го пудинот и ванилиниот шеќер. Ставете да се вари како класичен пудинг. Оставете убаво да се олади, па измешајте го подготвениот шлаг. Загрејте го млекото за бисквитот и додадете ги сите останати суви состојки, претходно измешани. Варете додека гризот не е готов, па додадете го чоколадото и мешајте додека се не се соедини и не добие на густина. Ставете ја смесата додека е топла во калап, оставете целосно да се олади, па врз тоа ставете ја белата смеса. Наросете со чоколадни трошки или какао. Добар апетит!