Потребно:
- 340 гр бисквити, за кората
- 40 гр путер, стопен
- 500 мл слатка павлака
- 30 гр шеќер во прав
- 1 ванилин шеќер
- 230 гр крем сирење, омекнато
- 400 мл засладено кондензирано млеко
- 60 мл сок од лимон
Подготовка: Бисквитите изблендирајте ги, па измешајте ги со путерот. Кога убаво ќе ги измешате, притиснете на дното и страните на огноотпорниот сад. Во поголем сад изматете ја слатката павлака додека не почне да се згуснува. Додадете шеќер во прав и ванилин шеќер, па матете со миксер додека смесата не стане цврста. Во друг поголем сад изматете го крем сирењето, кондензираното млеко и сокот од лимон додека не се соединат. Потоа измешајте ја смесата со половина од шлагот и со лажица распоредете по подготвената кора. Врз тоа размачкајте го преостанатиот шлаг и украсете со исечен лимон. Оставете го во фрижидер најмалку 4 часа. Добар апетит!