Потребно:
За кората:
- 5 јајца
- 5 лажици шеќер
- 5 лажици брашно
- 1,5 лажица какао
За сирупот:
- 250гр шеќер
- 350мл вода
За кремот:
- 600мл млеко+100мл млеко да се разматат брашното и шеќерот
- 9 лажици шеќер
- 9 лажици брашно
- 250гр маргарин
- 3 кесички ванилин шеќер
За преливот:
- 100гр млечно чоколадо
- 3 лажици зејтин
Подготовка: Јајцата се матат, се додаваат шеќерот, брашното и какаото. Префрлете ја смесата во намрсен плех и печете на 200 степени околу 20 минути. Испечениот колач прелијте го со сварениот и изладен сируп. Во 500 мл млеко додадете 3 лажици шеќер, а во 100 мл млеко одделно растворете 6 лажици шеќер и 6 лажици брашно. Истурете ја смесата во зовриеното млеко и варете две до три минути. Маргаринот се мати со ванилиниот шеќер и се меша со изладениот крем. Кремот прелијте го врз печениот колач. Чоколадото растопете го во масло и прелијте го врз кремот. Оставете добро да се излади во фрижидер. Добар апетит!