Потребно:
- 500 гр мешано мелено месо
- 50 мл минерална вода
- Мелен црвен пипер (по избор)
- Сол
- Масло
- 2-3 лепињи
Подготовка: Посолете го месото, додадете минерална вода и мелен бибер по желба. Добро измешајте и оставете во фрижидер да отстои. Исечете ги лепињите на кришки како леб. На секое парче намачкајте не премногу дебел слој од подготвеното месо и нежно притиснете го. Со месото покријте ја цела криша од лебот, до рабовите. Наредете ги лепчињата во рерна и ставете ги да се печат на максимална температура околу 10 минути. На почетокот на долната решетка, а потоа поместете ги на средната решетка последните неколку минути за да поруменат. Послужете со кајмак, павлака или сезонска салата. Добар апетит!