Потребно:
За 6 лица
- 200гр овошје (малини, јагоди)
- 4 жолчки
- 4 лажици кафеав шеќер
- 50гр путер
- 1 лажица млеко
- 500мл изматена слатка павлака
- 150гр бело чоколадо
- Ванила
Подготовка: Жолчките, шеќерот, ванилата и млекото сварете ги на пареа. Додадете го белото чоколадо и мешајте додека не се растопи. Соединете ја добиената маса со изматената слатка павлака. Овошјето кусо проварете го, оставете го да се олади, па испасирајте го. Во чашите распоредете го овошјето, па ставете од мусот од бело чоколадо. Убаво оладете го десертот, а пред послужување може да наросите црно или млечно рендано чоколадо. Добар апетит!