РЕЦЕПТ НА ДЕНОТ: Мусака со пилешко

Муска со компир и бело пилешко месо е толку вкусна, а лесна за подготовка што често ќе биде на вашето мени.

Потребно:

  • 1 кромид
  • 1 голем компир
  • 250гр бело пилешко месо
  • 1 лажица мелен црвен пипер
  • Маслиново масло
  • 120гр кашкавал
  • 100гр домати
  • 1 лажица мајонез

Подготовка: Ставете малку масло во тавчето за печење, па наредете го кромидот исечен на кругови. Посолете и врз нив наредете го компирот исечен на кругови. Белото месо исечете го на шницли по ширина, па посолете, ставете црн и црвен пипер. Малку додадете масло и убаво измешајте. Наредете ги шницлите врз компирите, покријте со фолија и ставете да се пече на 200 степени, околу 20 минути. Ренданиот кашкавал измешајте го со ситно исчеканиот домат и мајонезот, па ставете го врз мусаката. Печете уште 15-20 минути. Добар апетит!