Потребно:
- 30гр свеж касец
- 1 лажичка прашок за печиво
- 2 лажички шеќер
- 2 лажички сол
- 700гр интегрално брашно
- 100мл вода
- 100мл масло
- 500мл јогурт
- 2 јајца
За филот:
- 200гр сирење
- 20гр фета сирење
- 1 јајце
За премачкување:
- 1 јајце
- Сусам
Подготовка: Квасецот издробете го и измешајте го со шеќерот и 2 лажици брашно. Прелијте со топла вода и оставете да се активира 10 минути. Во сад ставете го брашното, солта и прашокот за печиво. Измешајте, па во средината ставете ги јајцата. Со вилушка изматете ги, па додадете го јогуртот, малото и квасецот. Замесете тесто и оставете го да отстои еден час. Со намастени раце одвојте неколку топчиња. Секое развлете го во помал круг, ставете фил и преклопете, да формирате форма на панцерота. Секоја панцерота премачкајте ја со јајце и наросете сусам. Наредете ги во тавче обложено со хартија за печење. Печете во загреана рерна на 200 степени, околу 35 минути.