Потребно:
- 250гр пилешко бело месо
- 3 домати
- 1 пиперка
- ½ црвен кромид
- 1 лажичка доматно пире
- ½ лажичка чили во прав
- Малку рендан кашкавал
- Маслиново масло
- Зелена салата
За преливот:
- 2 лажици маслиново масло
- 1 лажица оцет балсамико
- 1 лажица сенф
- Сол
- Црн бибер
Подготовка: Месото исечете го на парченца. Посолете го и испржете го на масло со ситно исечканиот кромид. Доволно е околу 5 минути. Потоа додадете малку вода, 150мл, па доматното пире и чилито и оставете полека да се динствува околу 5 минути. Доматите и пиперката исечете ги на тенки парчиња и ставате ги во подлабок сад. Потоа ставете ја исечканата зелена салата. Измешајте ги сите состојки за преливот и прелијте врз салатата, додадете го ренданиот кашкавал и убаво измепајте. На крајот одозгора ставете го месото заедно со сосот од динствувањето. На крајот може да наросите уште малку рендан кашкавал. Добар апетит!