Потребно:
- 4 моркови
- ½ карфиол
- 1 поголем кромид
- 1 лажица путер
- 450 гр бело пилешко месо
- 3 лажици кари зачин
- 2 коцки за супа
- 150мл вода
- 2 парчиња млад кромид
- 3 лажици павлака за готвење
- Сол
- Црн бибер
Подготовка: Морковите, карфиолот и кромидот исчисетете ги и исечете ги на коцки. Во тенџере стопете го путерот, додадете го карито и мешајте околу 30 секунди. Додадете го исечканиот зеленчук и динствувајте неколку минути. Додадете вода, коцките за супа и оставете да зоврие. Додадете го пилешкото месо исечено на коцки и варете уште 20 минути. По 20 минути, извадете го месото, а зеленчукот измиксирајте го во блендер. Вратете се заедно на оган, додадете го младиот кромид исечен на тенки ленти. Додадете ја и павлаката за готвење. Варете уште неколку минути и по потреба зачинете со сол и црн бибер. Добар апетит!