РЕЦЕПТ НА ДЕНОТ: Пилешка супа со тиквичка

Оваа супа е одлична на почетокот од воведувањето на месо во исхраната на бебето, а добиениот бујон може да се користи и наредниот ден за подготовка на кашичка од зеленчук.

Потребно:

  • Пилешко бело месо
  • Три моркова
  • Две стебленца магдонос
  • Два компира средна големина
  • Половина тиквичка

Подготовка: Белото месо, морковот, магдоносот, тиквичката и компирот ставете ги во еден литар вода, да се варат околу 90 минути (без сол и зачини). Кога е сварено, извадете го месото и ситно исецкајте го, а зеленчукот изгмечете го.  Се измешајте и додавајте по малку од бистрата супа, за да ја регулирате густината на јадењето. На крајот можете да исецкате и малку свеж магдонос.