Потребно:
- 500гр пилешко бело месо
- 1л вода
- 3 моркови
- 1 кромид
- 1 ловоров лист
- Листови целер
- Парче пашканат
- 2 компира
- 1 тиквичка
Подготовка: Ставете го пилешкото месо, исчеканите морков, кромид и ловоров лист во тенџере, додадете ја водата и почекајте да проврие. Кога водата ќе проврие, поклопете и оставете да се вари уште 20 минути на средна температура. Проверете дали пилешкото е омекнато и ако сте сигурни дека е сварено, извадете го настрана. Во тенџерето потоа додадете го целерот, компирот, тиквицата и пашканатот, се исчекано на коцки и оставете се заедно да врие на ниска температура околу половина час. Пилешкото месо раздвојте го на ситни парченца и додадете го во супата. Добар апетит!