Потребно:
- 500гр пилешко месо
- 1 кромид
- 1 помала тиквичка
- Парче целер
- 3 моркова
- 3 компира
- Сол
- Бибер
Подготовка: Во тенџере ставете околу еден до два литри вода. Ставете го пилешкото месо (најдобро е да изберете месо со коска) и оставете да се вари 20 минути. Во меѓувреме, на рингла, во алуминумска фолија завиткајте го исчистениот кромид и оставете да се запече од сите страни, а потоа додадете го во тенџерето со пилешкото. Зачинете по желба и оставете да се вари на средна температура. По 10 минути, исечканиот зеленчук ставете го во супата. Единствено не ја сечкајте тиквицата, тука само излупете ја и на половина исечена ставете ја во супата. По неколку минути, извадете ги кромидот и тиквицата и изблендирајте ги со малку вода од супата, па вратете ги во тенџерето. Кога се ќе биде сварено, извадете го месото, разделете го на ситни парчиња и него вратете го во тенџерето. По желба, пред крај може да додадете и фиде.