РЕЦЕПТ НА ДЕНОТ: Полнет леб – без вклучување на рерна

Ако сте презаситени од вообичаените сендвичи за појадок, тогаш оваа опција за полнет леб, која може да се чува во фрижидер неколку дена, ќе ве воодушеви на прв поглед.

Потребно:

  • 1 француски леб
  • 2–3 варени јајца
  • 6-7 кисели краставички
  • 200 г шунка (исечена на коцки)
  • 500 г свежо сирење
  • 1 кесичка мајонез
  • 1 конзерва пченка
  • Сол по желба

Подготовка: Исечете го лебот на половина и издлабете ја средината. Во сад измешајте ги сечканите јајца, краставиците, шунката, сирењето, пченката, мајонезот и средината на лебот. Зачинете, наполнете го лебот. Завиткајте во фолија и ставете во фрижидер. Исечете пред сервирање. Добар апетит!