Потребно:
- 4 поголеми компири
- 100гр шунка
- 50гр сирење
- 100гр кисела павлака
- 1 чешниња лук
- 100гр рендан кашкавал
- 3 јајца
- Малку масло за јадење
Подготовка: Сварете го компирот со лушпа, но не да се превари, па излупете ги и исечете ги на половина. Издлабете ја средината и ставете ја во една чинија. Шунката исечете на коцки, заедно со сирењето. Јајцата изматете ги и додадете ги во издлабениот компир, шунка и сирење. Додадете го ситно исечканиот лук, павлаката и ренданиот кашкавал. Се заедно убаво измешајте. Со лажица полнете ги компирите и убаво распоредете ја смесата. Печете на 220 степени околу 40-50 минути убаво за заруменат.