Потребно:
- 20 печурки
- 2 лажици путер
- 2 чешниња лук
- 1/2 кромид
- 1/2 лажичка сол
- 1/4 лажичка црн пипер
- 110 гр крем сирење
- 1/3 шолја пармезан
- 1/3 шолја сечкани ореви
- 1/4 чаша ситно сечкан свеж магдонос
Подготовка: Одвојте една лажица пармезан и една лажица ореви. Исчистете ги печурките и извадете ги стеблата. Стебленцата ситно исечкајте ги, па пропржете ги во тавата во која сте го стопиле путерот. Потоа додадете лукче, сол и бибер, па оставете уште неколку минути. Тргнете го од шпоретот. Во друг сад измешајте крем сирење, пармезан, сечканиот магдонос и оревите. Добро измешајте, па наполнете ги печурките и наредете ги во подмачкана тава. Посипете со сечкани ореви и пармезан, па печете во загреана рерна на 200°C околу 20-25 минути. Готовите печурки наросете ги со магдонос. Добар апетит!