Потребно:
- 1 шолја елда
- ¾ шолја ситни овесни снегулки
- 2 мерици протеин, без вкус
- 2 јајца
- 3 белки
- 2 лажици јогурт
- 1 лажичка сода бикарбона
- 1 лажичка сол
- 1 лажичка сусам
- 200мл вода
Подготовка: Елдата сомелете ја во брашно и додадете ги овесните снегулки, протеинскиот прав и сусамот. Во друг сад измешајте ги јајцата, јогуртот, содата и солта. Соединете ги влажните и сувите состојки и добро измешајте. По потреба додадете малку вода во смесата. Смесата ставете ја во добро подмачкан калап или тавче за леб или сад за печење и се пече го во загреана рерна 35 минути на 180 степени. Добар апетит!