Потребно:
- 500 мл вода
- 100 гр кафеав ориз
- Една лажица сончогледово масло
- Главица кромид (ситно сечкана)
- Три чешниња лук
- 500 гр филети од бела риба (по избор, исечена на парчиња)
- Половина лажица кари
- Една лажица куркума
- Една лажица ким
- 400 мл кокосово млеко
- Една лажица пченкарен гриз
Подготовка: Во тенџере ставете ги оризот и водата и на тивок оган оставете да се варат 45 минути. Загрејте масло во тавче. Пропржете го кромидот и лукот неколку минути. Додадете ја рибата, зачините, кокосовото млеко, а по желба може да додадете и некој зеленчук. Поклопете и оставете да се готви уште 10 минути, односно додека не омекне рибата. Испразнете половина од течноста и во неа додадете го гризот, па вратете ја назад во тавчето за јадењето да добие на густина. Рибата на детето понудете му ја во комбинација со сварениот ориз.