Потребно:
- 1 пакување тестенини
- 1 кобасица
- 1 кромид
- 1 чешне лук
- 2 шолји доматен сос
- 3 шолја сечкан кељ
- 1 шолја рикота
- 1 шолја моцарела
- ¼ шолја пармезан
Подготовка: Загрејте ја рерната на 180 степени. Додека ги варите тестенините, во тавче на средна температура испржете ја исечканата кобасица, додадете го лукот, доматниот сос и варете уште трии минути. Додадете го кељот и се убаво измешајте. Оставете да се вари упте 1-2 минути. Тестенините исцедете ги и ставете ги во сосот. Половина од тестенините ставете ги во садот во кој што ќе печете, ставете половина од количината на рикотата, а потоа и остатокот од тестенините. Потоа пак ставете одозгора рикота, изренданата моцарела и наросете со пармезан. Печете ги тестенините додека не се растопи сирењето, околу 20 минути.