Потребно:
- 170 гр брашно
- 1 лажичка прашок за печиво
- ½ лажичка сол
- 130 мл немасно млеко
- 2 супени лажици маслиново масло
Подготовка: Во сад измешајте ги брашното, прашокот за печиво и солта, а потоа измешајте ги со млекото и маслиновото масло и месете додека не добиете меко тесто. Додека месите, загрејте ја рерната на 200 степени. Тестото се замесува десет пати на набрашнета површина, се обликува топка, се покрива и се остава да отстои десетина минути. Потоа развлечете го тестото, ставете го на плех и печете го осум минути. По осум минути се вади од рерна и се додаваат филовите по избор (задолжителен е доматниот сос, а може да се додаде и шунка, кашкавал и сечкан зеленчук, ставете ја во рерна и печете уште 15 минути). Добар апетит!