Потребно:
- 8 јајца
- 300гр рикота
- 259гр крем сирење
- Маслиново масло
- 450гр морков исечен на ленти
- 500гр сечкани шампињони
- ½ црвен ситно сечкан кромид
- 500гр цветови од брокула
- Сол
- Бибер
Подготовка: Во поголем сад или блендер измешјате го крем сирењето, рикотата, јајцата и зачините. Добро измешајте и оставете од страна. Во тавче, на малку маслиново масло 5 минути динствувајте го морковот. Кога ќе биде готов, тргенете го настрана. Во истата тава 10 минути динствувајте ги печурките и кромидот, да испари течноста. Брокулата сварете ја во солена вода 3-5 минути. Исцедете ја. Рерната нека се загрее на 180 степени. Кружен калап за торта намастете го. На дното ставете ја брокулата и прелијте со течноста со сирење и јајца, потоа кромидот и печурките, па уште слој од преливот. На врвот ставете го морковот, се прилјте со остатокот од сместата и печете 45 минути.