
Потребно:
- ½ шолја булгур
- 1 шолја вода
- 400гр варен грав
- ½ шолја рендан кашкавал
- ½ шолја рендан морков
- ½ лажичка сол
- Лук по желба
- 1 лажица масло
Потребно: Булгурот ставете го вода, загрејте го до вриење и оставете го да врие 10 минути. Оладете го булгурот откако ќе се свари. Сомелете го сварениот грав. Во гравот додадете го булгурот, кашквалот, морковот и зачините и се заедно измиксирајте во блендер. Од смесата формирајте плескаваци. Загрејте го маслото и пржете ги бургерите или можете да ги печете во тавче обложено со хартија за печење на 180 степени. Сервирајте со сите сакани состојки за хамбургер. Добар апетит!