Потребно:
- 2 компира
- 250 гр туна во масло
- Млад кромид
- 200 гр посен кашкавал
- 2 варени моркова
- Посен мајонез
Подготовка: На послужавник, ставете го обрачот за колачи. Сварете ги компирите во лушпа, па процедете ги. Кога ќе се изладат, излупете ги и изрендајте. Компирите притиснете ги во калапот што сте го подготвиле, па премачкајте ги со мајонез. Потоа наредете ја туната која сте ја процедиле, а потоа и сечканиот млад кромид. Премачкајте со мајонез, па наредете го кашкавалот. Премачкајте со мајонез, па изрендајте го морковот што сте го свариле претходно. Премачкајте со мајонез и посипете со рендан кашкавал ( 50 гр.), но овој пат изрендајте го на ситно ренде. Вашата вкусна, славска салата е подготвена. Добар апетит!