Потребно:
- 6 црвени пиперки
- 1 кромид
- 100мл вода
- 400гр мелено месо
- 250гр кашкавал
- 1 лажичка црвен мелен пипер
- Малку мускатно оревче
- 1 лажичка лук во прав
Подготовка: Кромидот ситно исечкајте го и пржете го на загреано масло додека не смени боја. Потоа додадете го меленото месо и зачините и се заедно пржете околу 15 минути. Оставете месо да се олади додека ги чистите пиперките. Пиперките надолжно пресечете ги и извадете ги семките. Садот за печење премачкате го со масло. Намастете ги пиперките и одвантре и однадвор. Наполнете ги со смесата. Печете ги во рерна на 250 степени, околу 20 минути. Извадете ги од рерна, ставете ја водата, пиперките наросете ги со ренданиот кашкавал и печете на 220 степени уште околу 20 минути. Добар апетит!