Потребно:
- 500гр пилешко филе
- 500гр замрзнат мешан зеленчук
- 500мл павлака за готвење
- 100гр кашкавал
- Сол
- Бибер
- Лук во прав
- 6-7 кори за пита
Подготовка: Белото месо се сече на ситни коцки, се посолува, се додава бибер и се пропржува во тавче. Кога ќе биде готово, се додава зеленчукот и се заедно се динствува 10-15 минути. Рерната се загрева на 200 степени. Округло или квадратно тавче се обложува со корите за пита. Малку се намастуваат. Врз нив се става мешавината од месото и зеленчукот и повторно се покрива со кори. Се убаво затворете да не излегува сосот. Прелијте со павлаката за готвење во која сте го измешале кашкавалот и лукот во прав. Печете 30 минути.