
Потребно:
- 200 г ориз
- 300 г месо по избор (пилешко, свинско или говедско), исечено на коцки
- 1 морков, исечен на ленти
- 1 пиперка, сечена на коцки
- 1 мала главица кромид, ситно сечкана
- 2 лажици соја сос
- Сол и црн пипер

Подготовка: Во тавче пропржете ги кромидот и месото, околу 10-тина минути. (Доколку изберете говедско или свинско месо, пржете и динствувате малку подолго од наведеното време). Потоа додадете ги морковот и пиперката и гответе уште 3-4 минути. Додадете го измиениот ориз и соја сосот, налејте 400 мл вода и варете 15 минути додека оризот не се свари. Послужете топло, по желба со малку магдонос или сусам. Добар апетит!

















