Потребно:
За бисквитот:
- 3 чаши јогрут ( од 180мл)
- 300гр брашно
- 250гр шеќер
- 120мл масло
- 25гр какао
- 2 лажички сода бикарбона
- Маргарин за премачкување на тавчето
За глазурата:
- 150гр путер
- 150гр чоколадо за готвење
- 120гр шеќер
- 120мл млеко
Подготовка: Сите состојки за бисквитот соединете ги и со миксер работете ги околу три минути. Потоа смесата истуерете ја во тавче кое е подмачкано со маргарин. Печете на 200 степени, од 20 до 30 минути. Додека се пече тестото, путерот ставете го да проврие и тргнете го од оган. Додадете го чоколадото искршено на парчиња, шеќерот, млекото и мешајте додека масата убаво не се соедини. Кога ќе се олади испечениот бисквит, прелијте со глазурата и оставете го фрижидер убаво да се олади.