Потребно:
- 600гр бело пилешко месо
- 2 морковз
- 10. граничиња свеж магдонос
- 4 лажици павлака
- 1 лажица маслиново масло
Подготовка: Исечкајте го пилешкото месо на парчиња и ставете го да се вари. По пет до 10 минути додадете го исечканиот морков и магдоносот. Кога ќе биде сварено, исфрлете ја водата, додадете ги останатите состојки и се убаво изблендирајте додека не добиете хомогена смеса. Оваа паштета ја сакаат и бебиња кои штотуку почнале да консумираат месо. На постарите деца може да им додадете и лук, како и ловоров лист во садот во кој сте го вареле месото, а потоа малку посолете. Исто така, за подготовка можете да користите и некој друг дел од пиле.