
Потребно:
- 800 г мелено месо
- 1 кромид
- 3 чешниња лук
- 1½ лажички сол
- 1 лажичка црн пипер
- 1 лажичка слатка пиперка
- ½ лажичка чадена пиперка
- ½ лажичка ким
- ½ лажичка чили (по желба)
- 2 лажици маслиново масло
Дополнително (за сервирање)
- 4 тортиљи или лепчиња
- Домати
- Краставици
- Кромид
- Зелена салата
- Зелка
- Сос по избор

Подготовка: Во сад измешајте го меленото месо, ренданиот кромид, згмечениот лук, солта, биберот, црвениот пипер, кимот, чилито и маслиновото масло. Месете 2-3 минути додека смесата не стане компактна. Ставете ја смесата на хартија за печење, покријте ја со друго парче хартија и развлечете ја што е можно потенко, за да наликува на месо од ќебапчилница. Замотајте ја хартијата за печење заедно со месото и наредете ја на плех за печење. Печете на 220 степени околу 20 минути, потоа отстранете ја хартијата за печење и исечете го или кинете го месото на парчиња или ленти. По желба, можете да го пропржите месото и во тава за да биде покрцкаво. Ставете го месото во тортиља или лепче, додадете зеленчук и сос по ваш избор и замотајте. Добар апетит!

















