Потребно:
- 250 гр соја шницли
- 250 мл зеленчуков бујон или вода
- 1 главица кромид
- 1 морков
- 1 пиперка
- 1/2 тиквички
- 1 чешне лук
- 1 лажица ким
- 1 лажичка зачинета слатка пиперка
- Свеж магдонос
- Црн пипер
- Сол
- Масло
Подготовка: Соините шницли потопете ги во млака вода 60 минути, а кога ќе набабруваат убаво исцедете ги и исечете ги на коцки. На загреано масло пропржете го сечканиот кромид и лук. Додадете ги исчистените и измиени пиперка, морков и тиквичка, исечени на коцки. Додадете слатка пиперка и ким и сè малку пропржете. Додадете го бујонот, солта, црниот пипер и динствувајте околу 10 минути на тивок оган. Додадете ги шницлите од соја, додадете малку бујон и варете уште 10 минути. Пред сервирање, чорбата посипете ја со сечкан магдонос. Послужете со компири или тестенини. Добар апетит!