
Потребно:
- 1 црвена пиперка
- 3 компири
- 1 црвен кромид
- 1 домат
- 500 г мелено месо
- 250 мл сок од домати
- 200 г рендан кашкавал
- Сол, бибер и зачини по вкус
Подготовка:Измијте го и исечете го зеленчукот на средни парчиња. Во голем плех за печење, измешајте го зеленчукот со меленото месо. Додадете сок од домати, зачинете по вкус и добро измешајте. Покријте со алуминиумска фолија и ставете во претходно загреана рерна на 200 °C. Печете 20 минути, покриено, потоа отстранете ја фолијата и печете уште 15 минути. Посипете со рендан кашкавал и вратете во рерна уште 5–10 минути, додека сирењето не добие златно-кафеава боја. Добар апетит!