Потребно:
- 30гр јунешко месо
- Половина морков
- Чери домат (едно парче)
- Парче свежа пиперка
- Едно гранче магдонос
- Една и пол лажица палента
Подготовка: Јунешкото месо, заедно со зеленчукот добро сварете ги. Кога ќе бидат готови, излупете ја лушпата од пиперката и се заедно измиксирајте. Палентата претходно сварете ја и потоа измешајте ја со смесата од месо и зеленчук. На сето тоа, додадете ½ чаена лажичка маслиново масло. Со оглед дека месото се варело со зеленчук и зачински билки по ваш избор, нема потреба од додавање на други зачини. Доколку кашичката ви е прегуста, додадете од супата, односно водата во која се вареле месото и зеленчукот. Со додавање на малку сол во овој оброк може да уживаат и повозраните!