Потребно:
- 350-400 гр листови лазања
- 400 гр шунка
- 300 гр гауда
- 200 гр пармезан
- 700 мл млеко
- 5 лажици брашно
- Сол
- Црн пипер
- Сув зачин
Подготовка: Разматете го брашното да нема грутчиња, додадете сол, сув зачин и бибер. Ставете на тивок оган и мешајте со жица за матење. Кога ќе зоврие, промешајте 150 гр пармезан. Огноотпорен сад подмачкајте со масло, ставете ред листови лазањи, бешамел, шунка и рендан кашкавал. Повторно ставете листови лазањи, бешамел, шунка, па рендан кашкавал. Редете додека не ги потрошите сите состојки. Горната кора премачкајте го остатокот од бешамелот и посипете со малку кашкавал и преостанатиот пармезан. Печете околу 20 минути во загреана рерна на 200 °C. Добар апетит!