
Потребно:
- 1 мала тиквичка, исечкана на коцки
- 1 морков, исечен на кругови
- 1 стебленце целер, исечкано
- 1 мал компир, исечкан на коцки
- 1 домат, излупен и исечкан
- 50 гр грав или наут (од конзерва, добро исплакнат)
- 750 мл бујон од зеленчук
- 1 лажица маслиново масло
- 1 чешне лук, ситно сечкано (за дополнителен вкус)
- Сол, бибер, босилек
Подготовка: На маслиново масло пржете го целерот, морковите и лукот неколку минути. Додадете го остатокот од зеленчукот и налејте со бујон. Гответе на тивок оган 20-25 минути додека зеленчукот не омекне. Послужете топло, со малку свеж босилек. Добар апетит!