Потребно:
За бисквитот:
- 5 јајца
- 5 лажици брашно
- 1 лажица ванилин шеќер
- 2 големи лажици какао
- 1 лажичка прашок за печиво
- 5 лажици шеќер
За кремот:
- 250 мл павлака за шлаг
- 1 шлаг фикс
- 2 големи лажици мед
- 1 ванилин шеќер
Подготовка: Изматете ги белките во цврст снег. Изматете ги жолчките со шеќерот, додадете брашно, какао и прашокот за печиво и мешајте додека не добиете изедначена смеса. Белките лажица по лажица додавајте ги во смесата со жолчки. Смесата истурете ја во поголем плех обложен со хартија за печење и печете на 180 степени 10 минути. Оставете да се излади и потоа пресечете го на половина. Изматете ја павлаката за шлаг со крем фиксот и додадете ванилин шеќер и мед. Со кремата премачкајте го бисквитот и преклопете со другиот дел. Добар апетит!