Потребно:
- 10 печени пиперки
- 500гр мелено месо
- 200гр кисела павлака
- 4 јајца
- 50мл масло
- 1 кромид
- 150гр ориз
- Зачини по желба
- ½ китка магдонос
Подготовка: Исечкајте го кромидот, кусо динствувајте го на масло и додадете го меленото месо, зачините, оризот и магдоносот. Оставете се заедно да се готви 10-15 минути. Испечените пиперки излупете ги и отстранете ги семките. Намасете го огноотпорниот сад или тавчето, наредете ги пиперките, смесата со месото, изматените јајца со павлаката и се така во редови додека не ги потрошите намирниците. На крајот треба да има пиперки и намаз од павлака и јајца. Печете на 220 степени околу 30 минути.