Потребно:
- 2 лажички маслиново масло
- 1 средна главица кромид, ситно сечкана
- 450 гр моркови, излупени и исечени
- 450 гр тиквички неизлупени и исечени
- 2 лажички кари во прав
- 450 мл пилешки бујон
- 30 гр магдонос, сечкан
Подготовка: Прво, загрејте го маслиновото масло во тенџере за супа на средна топлина. Во тенџерето пропржете го кромидот 5 минути. Додадете ги морковите и тиквичките, а потоа карито во прав. Мешајте 1 до 2 минути. Додадете го пилешкиот бујон. Оставете да зоврие, а потоа намалете ја топлината и гответе 20 минути додека зеленчукот не омекне. Додадете сечкан магдонос. Префрлете ја супата во блендер и блендирајте додека не се изедначи. Послужете и уживајте. Добар апетит!