Потребно:
- 450гр тестенини
- 300гр замрзнат спанаќ
- 10гр свеж босилек
- 250гр рикота сирење
- 120гр крем сирење
- 250мл млеко
- 200мл павлака за готвење
- 200гр кашкавал
- 30гр рендан пармезан
- 2 чешниња лук
- 1 лажичка сол
- Малку црн пипер
Подготовка: Загрејте ја рерната на 220 степени и намастете го тавчето за печење. Сварете ги тестенините. Исцедете ги и оставете ги на страна. Во блендер измиксирајте ги спанаќот, босилокот, млекото, пармезанот, лукот, солта, црниот пипер, павлаката за готвење и половина од количината кашкавал. Додадете ги во смесата и крем и рикота сирењето. Потоа во садот за печење ставете ги тестенините, истурете ја смесата и измешјате се да се соедини. Одозгора наросете ја преостанатата количина на кашкавал. Јадењето треба да се пече околу 20 минути, односно додека не добие боја. Оставете кусо да се олади и послужете со салата. Добар апетит!