Потребно:
- 1 пакување макарони (панделки)
- 50гр сусам
- 2 главици виолетов кромид
- 200гр маринирани шампињони
- Маслиново масло
- Црвен пипер
- Кари
- Зачини по желба
Подготовка: Сварете ги макароните и оставете ги да се оладат. Кромидот исечете го на на тенки полумесечини и пропржете го на малку маслиново масло, па додадете 1 лажица црвен пипер. Посебно пропржете го сусамот и оставете убаво да се олади. Шампињоните исечкајте ги на тенки листови. Во поголем сад ставете ги макароните, испржениот кромид и сусамот и зачинете со бибер, сув зачин, кари и магдонос по желба и вкус. Се заедно убаво исмешајте и оставете да се олади. Декорирајте со маслинки и гранче магдонос.