Потребно:
- 500гр бело пилешко месо
- 2 лажици брашно
- 25гр путер или маргарин
- 300мл млеко
- 3 лажици брашно
- 150гр маринирани шампињони (по желба)
- Лук во прав
- Кари
- Оригано
- Сол
- Бибер
Подготовка: Секое парче бело месо исчете го по должина, па на половина. Малку исчукајте го и посолете го. Потоа секое парче извалкајте го во брашно. Маслото и путерот ставете ги во тенџере и загрејте ги, па додадете го месото и пропржете од двете страни. Кога месото ќе се испржи, додадете го млекото и динствувајте уште 10 минути. Потоа додадете ги исечканите печурки и сите други зачини и оставете се заеднод а се готви уште 3-4 минути.