Потребно:
- 2 парчиња пилешко филе
- 1 лажица мед
- Сол
- Црн бибер
- ½ лимон
- 3 лажици маслиново масло
- 1 чешне лук
- 300гр цветови брокула
- Малку чили
- 1 лажица препечен сусам
Подготовка: Пилешкото месо исчете го на коцки и ставете го во сад. Додадете го медот, посолете, ставете црн бибер, лимоновиот сок и една лажица маслиново масло. Измешајте се заедно и оставете да се маринира 10 до 20 минути. Брокулата ставете ја во солена вода што врие и кусо варете да остане крцкава, а потоа исцедете ја. Оладете ја под млаз ладна вода да остане зелена. Во поголемо тавче загрејте две лажици маслиново масло и ставете го пилешкото. Гответе го додека не добие златна боја, повремено мешајќи. На крај додадете го лукот и брокулата и малку продинствувајте. Јадењето, по желба може да го наросите со малку чили. Потао ставете го сусамот и послужете го јадењето топло. Добар апетит!