Потребно:
- 600гр пилешки гради
- 1кг спанаќ
- 2 лажици сув мешан зачин
- 1 кромид
- 1 лажица мелен црвен пипер
- Масло
- Сол
Подготовка: Пилешките гради се сечат на коцки или на шницли. Посолете ги, потоа зачинете со сувиот зачин, додадете бибер по желба и испржете ги во тавче на загреано масло. Во тавчето налејте 100мл вода. Кромидот исечкајте го на тенки кришки и додадете ги во тавчето. Додадете го црвениот пипер и сув зачин по желба. Пак додадете уште 100 мл вода. Ставете малку масло во керамички сад и додадете половина од количината на претходни измиениот и исчистен спанаќ. Половина од месото со додатоците ставете ги врз спанаќот. Потоа додадете ја останатата половина спанаќ, па повторно месото. Затворете го садот со капак и ставете да се пече во рерна на 220 степени, околу еден час. По желба, додадете кисела павлака во секоја послужена чинија.