Потребно:
- 4 парчиња пилешко бело месо
- 2 лажици зејтин
- 1 ситно сечкан кромид
- 2 чешниња лук, ситно сечкани
- 200гр свеж спанаќ, исечкан
- 1 шолја млеко
- Сол
- Црн пипер
Подготовка: Загрејте го маслото во голема, длабока тава на средна топлина. Додадете ги сечканиот кромид и лукот и пропржете додека не станат меки и стаклени. Додадете ги пилешките филети и пржете ги од секоја страна додека не поруменат. Извадете го месото од тавата и оставете го на страна. Во истото тавче додадете го сечканиот спанаќ и динствувајте додека да омекне. Вратете ги пилешките филети во тавата. Зачинете со сол, бибер и додадете прстофат морско оревче по вкус. Прелијте се со млеко и намалете ја температурата. Гответе го јадењето уште 5-7 минути, додека сосот малку не се згусне. Добар апетит!