Потребно:
- 170 гр презла
- 2 лажици пармезан
- 2 чешниња лук
- Свеж босилек
- Свеж магдонос
- 1 модар патлиџан
- 2 тиквички
- 2-3 пиперки
- 300 гр шери домати
Подготовка: Во сад измешајте ги презлата, пармезанот, мелениот лук, сечканиот босилек и магдоносот. Зачинете со сол и бибер, па сè добро измешајте. Модриот патлиџан и тиквичката исечкајте ги на коцки, а потоа извалкајте ги во смесата со презла и наредете ги во плех обложен со хартија за печење. Пиперките се сечат на дебели ленти, па се валкаат во смесата со презла и се додаваат во плехот кај модриот патлиџан. Доматите пресечете го на половина, па валкајте ги во презла и ставете ги во тавчето. Прелијте со маслиново масло, па печете во рерна на 200°C околу 30 минути. Добар апетит!