
Потребно:
- 150 г интегрален леб со семки
- 2 чешниња лук
- 240 г пилешки гради без кожа
- Маслиново масло
- 1 лимон
- 2 лажички мед

Подготовка: Искинете го лебот на парчиња и ставете го во блендер. Излупете го лукот, додадете го во блендерот и блендирајте додека не се формираат фини трошки. Ставете ги пилешките гради помеѓу два големи листа хартија за печење и со кујнско чукче удирајте ги додека не станат рамни, дебели околу 1 см. Откако ќе ги исчукате, зачинете го пилешкото со сол и обилно посипете со подготвените лебни трошки, преклопете со хартијата и добри втиснете ги трошките. Повторете го процесот и од другата страна. Ставете ја тавата на средна температура. Откако ќе се загрее, додадете една лажица маслиново масло и пржете го пилешкото 3 минути од секоја страна, или додека не стане крцкаво, златно и не се испече. Префрлете го печеното пилешко на даска за сечење и попрскајте го со малку сок од лимон. Попрскајте со малку мед, исечете го и послужете. Добар апетит!

















