Потребно:
- 100г корен од целер
- 80гр кисела павлака (кисело млеко)
- 1 јајце
Подготовка: Целерот се вари 20 минути. Преходно свареното јајце се блендира заедно со целерот, и полека се додава киселата павлака или киселото млеко.
Целерот е одличен извор на витамин Ц и влакна, фолна киселина, витамини од Б групата, како и калциум, калиум и етерични масла. Состојката кумарин која се наоѓа во целерот спречува штетно делување на слободните радикали и поттикнува активност на белите крвни зрнца важни за зачувување на одбранбената моќ на организмот.
Потребно:
Подготовка: Целерот се вари 20 минути. Преходно свареното јајце се блендира заедно со целерот, и полека се додава киселата павлака или киселото млеко.