Потребно:
- 1 шолја киноа
- 2,5 чаши вода
- Сол
- 2 лажици јаболков оцет
- 4 лажици маслиново масло
- 3 чешниња лук
- 200 гр чаден кашкавал
- 350 гр пченка
- 5,6 шери домати
- 1 средна краставица
- Магдонос
Подготовка: Пред подготовка, киноата треба да се натопи во вода и да се загрее на тивок оган додека не зоврие, па да се зачини со сол. Оставете да се готви околу 15 минути на најмал оган, киноата мора да ја впие водата. Додадете го чадениот кашкавал исечкан на ситни коцки, а потоа доматот, пченката и краставиците. Прелијте ја салатата со маслиново масло, оцет и лук, кој претходно сте ги исечкале и измиксирале со другите две состојки. По желба посолете, украсете со магдонос и изладете пред консумација. Добар апетит!