
Потребно:
- 1кг пилешко месо по избор
 - 500гр компир
 - 400гр шампињони
 - 2 моркова
 - 2 главици кромид
 - 100мл масло за јадење
 - 250мл вода
 - 1 лажица сув зачин
 - Сол
 

Подготовка: Рерната нека се загрее на 200 степени. Најдобро е да користите земјена тава со капак, но може и огноотпорна тава исто така со капак. Ако немате капак, користете алуминиумска фолија. Кромидот исечкајте го на кришки, додадете го сувиот зачин, измешајте и ставете го на дното од тавата. Преку него, ставете го месото, излупениот и исечкан компир и морков, па шампињоните. Додадете ја водата, прелијте со маслото и некои други зачини ако сакате, и ставете да се пече се заедно 60 до 90 минути. Послужете го топло со сезонска салата.
			
		
















